Sosyal Güvenlik Hukuku
ENG Danışmanlık, özellikle İş hukuku uyuşmazlıklarında; dava açılmasını minimize eden, iş barışı odaklı, ÖNLEYİCİ İK anlayışı ile Şirket kurumsallığının oluşturulmasını benimsemektedir.
Bu anlayış, Türk Hukuk Sisteminde geçerli olan “işçi lehine yorum” ilkesinin hakim olduğu iş davalarında Şirketin maddi zarara (tazminat ödemeleri vb) ve manevi zarara (prestij kaybı vb) uğramasını engellemeyi amaçlar.
Ancak buna rağmen oluşabilecek muhtemel hukuki uyuşmazlıklarda; tüm İK süreçlerinde aldığı tedbirlerle davalara katılmayı sağlar. Yani, tüm insan kaynakları süreçleri ile hukuki süreçler tarafımızdan takip edilmesi halinde; dava esnasında hatalı evrak, eksik evrak, gerekli olmasına rağmen alınmayan tedbirler gibi bir husus Şirketin karşısına olumsuzluk olarak çıkmaz.
ENG Danışmanlık; alanında uzmanlaşmış avukatlar aracılığı ile hukuki süreçleri arabuluculuk görüşmeleri de dahil olmak üzere titizlikle takip eder ve sonuçlandırır.
Bireysel ve Toplu İş Hukuku danışmanlığı,
Sosyal Güvenlik Hukuku danışmanlığı,
Ticaret Hukuku danışmanlığı,
Davaların takibi,
Önleyici İK anlayışı çerçevesinde yetkili personele iş ve sosyal güvenlik hukuku ile farklı illerde işyeri olan ve dolayısıyla farklı illerde girilmesi zorunlu arabuluculuk süreçleri için Şirket ilgili personeline hukuki eğitim hizmeti sunar.
ENG, sadece iş davalarında değil, tüm hukuki itilaflarda alternatif uyuşmazlık çözümlerine ilişkin olarak da (ihtiyari arabuluculuk, tahkim, hakem, uzlaşma vb) hem Şirket yapı ve değerlerine en uygun alternatiflerin değerlendirilmesine katkı sağlar hem de bu çözüm mekanizmalarında Şirketi temsil eder.
Hatırlatmak isteriz ki; 1136 sayılı yasanın 35/3 maddesi gereği Anonim Şirketlerde avukat bulundurma zorunluluğu vardır.